Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

(Program Çıktıları)

Program Yeterlilikleri (Çıktıları)
1.
Beden eğitimi ve spor alanının belli başlı kavramlarını, varsayımlarını, tartışmalarını, araştırma ve inceleme yöntemlerini kullanır.
2.
Beden eğitimi ve spor öğretimine uygun planlama yapar.
3.
Beden eğitimi ve spor öğretiminde planları uygular.
4.
Beden eğitimi ve spor öğretiminde özel gereksinimli öğrencilere yönelik planlamalar yapar.
5.
Beden eğitimi ve spor alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
6.
Alanı ile ilgili bilgi ve düşüncelerini akıcı ve anlaşılır şekilde ifade eder.
7.
Fiziksel aktivite ve sağlık ile ilgili güncel bilgileri analiz eder.
8.
Beden eğitimi ve spor alanındaki araştırma yöntem ve tekniklerini kullanır.
9.
Beden eğitiminde kullanılan ölçme ve değerlendirme yöntemlerini kullanır.
10.
Öğretmenlik mesleği ile ilgili kavramları analiz eder.
11.
Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine yönelik yaptığı ölçme değerlendirme sonuçlarını analiz edebilme ve öğrencilere gerekli geri bildirimleri sağlayabilir.
12.
Öğrencilerin aktif biçimde ders katıldığı, anlamlı ve kalıcı öğrenmenin oluştuğu, öğrencinin kendini güvende hissettiği bir öğrenme ortamı oluşturabilme için gerekli olan birey ve grup yönetimi ilke ve stratejilerini uygulayabilir.
13.
Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
14.
Alanıyla ilgili genel kültür bilgisine yönelik konuları bilir.
15.
Öğretmenlik mesleği için geçerli olan etik kurallara her zaman uygun davranabilir.
16.
Toplumda spor kültürünün oluşturulması, farklı sporların tanıtılması ve spora katılımın yaygınlaştırılması için geçerli stratejiler geliştirebilir.